Een compact houten schaakspel.
De Amsterdamse ontwerper Thom Schreuder heeft het spel zo ontworpen dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen in je tas. Briljant in idee en vormgeving!

Nu verkrijgbaar in onze shop: http://two-o.com/houten-gadgets/schaakspel

 

FLAT CHESS

Schaakspel - Berken multiplex

Flat Chess is een compact houten schaakspel, ontworpen en gemaakt door Thom Schreuder, een Amsterdamse ontwerper. Het idee is ontstaan door de behoefte aan het meenemen van een schaakspel zonder dat het veel ruimte in een tas inneemt. Dit schaakspel is precies op maat lasergesneden, een wonderschone verschijning en briljante combinatie. Het schaakspel komt in een duurzame verpakking die het geheel helemaal afmaakt.

 

SCHAKEN, DE SCHOONHEID VAN ABSTRACTIE

Het spel van schaken heeft Thom altijd gefascineerd. 6 symbolen in zwart en wit verspreid over 64 velden maakt het tot het meest gecompliceerde spel dat men kent. Het mooie van schaken zit in de abstractie. De 2 dimensionale speelstukken kunnen zo in elkaar gedrukt worden dat ze als 3 dimensionale speelstukken kunnen worden gebruikt. Door de speelstukken plat te houden werd het mogelijk het spel ingenieus en compact te houden. In het 12mm dikke bord zitten de speelstukken verscholen.