De super leuke online blog TWOL24 schreef op 16 september een stuk over sustainable design (duurzaam ontwerpen/produceren). Vandaag de dag duurt het maar een paar weken voor een kledingstuk vanaf de eerste schets in de kast van een consument komt. De mode-industrie is gebaseerd op de wereldwijde massaproductie met overconsumptie met als effect de trending items met lage prijzen.

TWOL24 vindt dat ontwerpers meer hun tijd moeten nemen met het ontwerpen van producten zodat er meer duurzaam geproduceerd kan worden. Wij van TWO-O denken hetzelfde. Zo proberen wij onze producten al vanaf 2011 zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit doen wij bijvoorbeeld door afvalhout te gebruiken.

TWOL24 streeft ernaar om hun designers, waaronder TWO-O, te steunen in hun processen en ze aan te sluiten bij een breder publiek. Dit doet TWOL24 in de hoop dat er verandering komt in de mode wereld.

In hun blogpost tonen ze meerdere merken die aan sustainable design doen. Elk item heeft zijn eigen verhaal.

Ben jij benieuwd naar de post en wat voor producten hier te vinden zijn? Bekijk hem dan via deze link: www.twol24.com/blog/sustainable

 

 

Geschreven door Jamie Sikkema

Bron: www.twol24.com