Marylou Petot werd 21 jaar geleden geboren in het Franse Lyon. Al snel kwam ze er achter dat ze een voorstander is van duurzaamheid. Zo wilde ze haar talent voor product design en haar interesses voor kunst en eco design combineren. 

Na 19 jaar in Lyon gewoond te hebben verhuisde ze naar het Franse plaatsje genaamd La souterraine. Hier begon ze haar 4-jaar durende masters degree in product/eco design waar ze nu ondertussen al 3 jaar mee bezig is. Ze loopt stage bij ons tot oktober en daarna gaat ze weer terug naar La souterraine om haar studie af te maken.

Wanneer Marylou haar studie heeft afgerond en haar diploma heeft behaald (waar ze heel erg naar uitkijkt) dan komt zij het liefst weer terug naar Amterdam om hier te wonen met haar vriend, waar ze ondertussen al 4 jaar samen mee is.

Ik vroeg haar hoe ze eigenlijk bij TWO-O terrecht was gekomen. Ze begon te lachen en vertelde dat het eigenlijk heel grappig ging. Vorig jaar was ze in Amsterdam op vakantie met haar familie, en omdat ze erg van alternatieve plekken en kunst houd wilde ze maar al te graag het NDSM-werf terrein bezoeken. Ze zag ons attelier en nam een paar foto's. Ze was erg geïnteresseerd in ons bedrijf maar omdat er niemand aanwezig was nam ze maar een kaartje mee.

Nu, een jaar later, kwam ze weer naar Amsterdam. Dit keer om op zoek te gaan naar een stageplek. Ze had TWO-O nog in gedachte en dacht bij zichzelf  "ik probeer het gewoon". Ze kwam naar ons atelier en liep naar binnen. Eenmaal binnen zei ze dat ze een stage zocht en of het mogelijk was om hier stage te lopen.

Door haar talent en haar enthousiasme vond TWO-O dat zij hier zeker wel thuis pastte. Ze loopt hier nu een maand stage en ze is hier nogsteeds erg tevreden. Ze houdt van Amsterdam en de mensen hier zegt ze. "Iedereen is zo open-minded en makkelijk in de omgang. Ik kan vragen wat ik wil en iedereen is gelijk bereid je te helpen. Dat vind ik zo leuk aan Nederland" Aldus Marylou. 

Naast alle vragen over haar studie en deze stage stelde ik haar de vraag "waar zie je jezelf over 10 jaar?" waarop ze antwoordde: "Oh dat is wel een moeilijke vraag, maar ik weet eigenlijk wel ongeveer wat ik wil. Het liefst zou ik in Nederland (Amsterdam) wonen en een eigen eco bedrijf hebben samen met allemaal andere designers en ingenieurs. Ik hoop om een sustainable designer te worden en om dus producten duurzaam te kunnen produceren, maar dat is nog wel erg moeilijk, en Amsterdam is duur om in te wonen haha"

Marylou heeft vele taken binnen dit bedrijf. Zo werkt ze op dit moment aan een ontwerp voor een nieuw product en maakt ze nieuwe patronen voor onze iPhone cases en werkt ze aan een stand-ontwerp voor wanneer wij op de modefabriek staan. 

Tijdens het gesprek merktte ik dat ze het erg naar haar zin heeft bij TWO-O. Gelukkig maar want wij zijn ook erg blij met haar.

 

Marylou, (late) welcome to the TWO-O team!

 

 

Geschreven door: Jamie Sikkema