Sinds de crisis is het voor jonge ondernemers steeds moeilijker geworden om een invstering te krijgen. Tegelijkertijd kwamen crowdfunding-websites als paddestoelen uit de grond. Maar ook daar zitten regels aan waar niet elke jonge ondernemer aan kan voldoen.  Nu 7 jaar na de start van de crisis is er eindelijk iemand in Den Haag die mee denkt met ons als jonge ondernemers. ‘Koolmees keep on going’  en vertel even dat wij de nieuwe generatie bedrijven zijn voor de economie.

Hieronder het hele artikel:

DEN HAAG (ANP) - Kleine bedrijven moeten niet te veel worden belemmerd als zij via crowdfunding aan geld kunnen komen om te investeren. Wouter Koolmees, D66-Tweede Kamerlid, wil dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) alle regels bekijkt die het particulieren nu moeilijk maken om geld in een bedrijf te steken.

Koolmees heeft dat woensdag aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) gevraagd. De meeste bedrijven lenen geld bij een bank, maar crowdfunding waarbij particulieren geld in een bedrijf steken in ruil voor bijvoorbeeld rente, neemt toe. Koolmees vindt het belangrijk dat bedrijven eenvoudig kunnen investeren. ,,Dat is goed de economische groei en voor nieuwe banen. Nu laat Nederland onnodig kansen liggen.''


crowdfunding future economy